architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche

Schoolgebouw Lennik

2004

stabiliteit Babel ingenieurscollectief, Laurens Luyten - Wouter Notebaert
technieken studiebureau R. Boydens

Op de scholencampus in Lennik staan aftandse houten paviljoenen met rommelige buitenruimtes die dienst doen als speelplaats. De directie besloot alles af te breken en een nieuw schoolgebouw op te richten. Het zal gebruikt worden door de drie verschillende scholen die op de campus gehuisvest zijn.

De inplanting van het nieuwe schoolgebouw waardeert de groene omgeving. Vooraan op het terrein voorzien we een volume dat een nieuwe ruime speelplaats begrenst, centraal op de campus. De bomen worden nagenoeg alle behouden en bepalen in grote mate het karakter van de nieuwe buitenruimte.
De haag langs de straat wordt ter plaatse van het nieuwe gebouw onderbroken. De voorgevel van het nieuwe schoolgebouw toont de campus naar de straatkant. Grote (raam)openingen in de straatgevel bieden een zicht op wat zich daarachter afspeelt: klaslokalen, fietsenstalling, speelplaats.